PANDEMİ DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (STAJ) DERSİ DUYURUSU

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DUYURUSU

YÖK'ün 07.04.2020 yazısında, öğretmen adaylarının “Öğretmenlik Uygulaması (staj)” kapsamında yaklaşık 5-6 hafta MEB' e bağlı okullarda uygulama çalışmalarına katıldıkları düşünülerek; uygulamalarla ilgili bu sürenin yeterli olarak kabul edilebileceği belirtilmiştir.

Bu sebepten öğrencilerimiz, kalan staj haftalarını tamamlamak için fiili olarak MEB okullarına gitmeyeceklerdir.

Öğrencilerimiz, devam ettikleri haftalara ait (GÜMÜŞHANEDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZ 4 Hafta, DİĞER ÖĞRENCİLERİMİZ 5 Hafta) teslim edecekleri GÜNLÜK DERS GÖZLEM RAPORLARI ile stajlarını tamamlamış sayılacak olup, staj kapağı ile birlikte bu günlük gözlem raporlarını en geç 15.05.2020 Cuma gününe kadar ilgili öğretim elemanına e-posta olarak göndermeleri gerekmektedir. Öğrencinin staj vize-final notu değerlendirilmesinde, teslim edecekleri bu staj dosyaları kullanılacaktır. Staj dosyası teslimi uygulama öğretim elemanına sadece e-posta ile gönderilecektir. (Dosyalar yüz yüze, kargo vb şekilde gönderilmeyecektir.)

YÖK'ün 07.04.2020 yazısında “MEBBİS üzerinden girilecek dönemlik değerlendirme sonuçlarının, görevli öğretmenlerle birlikte öğretim elemanları tarafından bu hususlar göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi uygun görülmüş ve uygulamanın buna göre yürütülmesine karar verilmiştir.”  denilmiştir. MEBBİS sistemindeki mevcut değerlendirme modülü, öğrencinin ders anlatımını puanlandırma şeklinde olduğundan ve öğrencilerimizin bu süreçte ders anlatımları olmadığından, mevcut durum da dikkate alınarak, MEBBİS'deki değerlendirme kriterleri de değişebileceğinden, öğretim elemanlarımızın uod.meb.gov.tr den 15 MAYIS 2020ye kadar değerlendirme yapmak için MEBBİS' e herhangi bir  giriş yapmamaları gerekmekte olup, ilerleyen süreç içinde gerekli bilgilendirmeler düzenli olarak tarafınıza yapılacaktır.

GÜNLÜK DERS GÖZLEM RAPORU ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.

STAJ KAPAĞI ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ NOT: Sorumlu öğretim elemanlarının e-maillerinin de bulunduğu staj gruplarına  /2019-2020-bahar-donemi-ogretmenlik-uygulamasi-staj-gruplari.aspx  adresinden ulaşabilirsiniz.

UYGULAMA ÖĞRETİM ELEMANLARINA ÖNEMLİ NOT: Öğretmenlik Uygulaması değerlendirme notu, SADECE  günlük ders gözlem formlarının değerlendirilmesi sonucu oluşacağından, /2019-2020-bahar-donemi-ogretmenlik-uygulamasi-staj-gruplari.aspx linkinde verilen e-posta adresi  yanlış/eksik olan Öğretim Elamanlarının “Ad-Soyad-Doğru e-posta adresini” formasyon@amasya.edu.tr e-mailine  13.04.2020 Pazartesi gününe kadar MUTLAKA bildirmesi gerekmektedir.