ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI (STAJ) BİLGİLENDİRME DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın güncel yayınladığı yeni yönetmelik gereğince MEB’e bağlı okullarda "Öğretmenlik Uygulama Dersi" 12 hafta boyunca yürütülecektir. Bu nedenle 10 Şubat 2020 tarihinde (1.Hafta) başlayan öğretmenlik uygulaması (staj) 8 Mayıs 2020 tarihinde (12. Hafta) sona erecektir.

Bütün öğrencilerimizin aşağıda verilen hususları ve yapılacak olan güncel duyuruları dikkate alarak stajlarını tamamlamaları önem arz etmektedir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

1.      Öğretmenlik uygulaması (staj) dersi 10 Şubat 2020- 8 Mayıs 2020 tarihleri arasında 12 hafta boyunca gerçekleşecektir.

2.      MEB ikinci dönem ara tatili 06 Nisan 2020 – 10 Nisan 2020 tarihleri arasından olacağından belirtilen haftada öğretmenlik uygulaması (staj) dersi olmayacaktır.

3.      8 Mayıs 2020 Cuma Formasyon Final sınavı olduğu için öğretmenlik uygulaması (staj) Cuma gününe denk gelen öğrenciler ilgili hafta içinde planlarını bu durumu göz önünde bulundurarak yapmaları gerekmektedir.

4.      Öğretmenlik uygulaması (staj) haftada en az 6 saat (1 gün / 2 yarım gün gibi) olacak şekilde okulların uygunluk, öğretmen sayısı gibi durumları göz önüne alınarak grubunuzun bulunduğu okul müdürü ya da görevlendirdiği müdür yardımcısıyla yapacağınız planlama doğrultusunda yürütülecektir.

5.      Amasya, Çorum ve Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde staj yapacağınız okul müdürleri ile yapılacak bilgilendirme toplantılarında ilgili müdürler bilgilendirilecektir. İlk staj haftası okullara gidildiğinde yöneticiler sizleri karşılayacak ve planlamaları yapacaklardır.

6.      Staj için okula gittiğiniz her gün için okul yönetimi tarafından yazılı imzanız alınacak olup aynı zamanda devam-devamsızlık durumlarınız MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemi) üzerinden elektronik olarak bakanlığa bildirilecektir.

7.      Öğretmenlik uygulaması (staj) dersi MEB ile koordineli yürütüldüğünden ve öğretmenlik uygulaması (staj) devam-devamsızlık girişleri MEBBİS üzerinden yapıldığından öğrencilerimizin 12 hafta süresince DEVAMSIZLIK YAPMADAN katılmaları önem arz etmektedir.

8.      Öğretmenlik uygulaması (staj) dersinin yürütüldüğü 12 hafta içinde dersinizin uygulama öğretim elemanı sizleri izlemeye geleceklerdir. OİBS üzerinden girmiş olduğunuz telefon numaralarınız ve mail adresleriniz, uygulama öğretim elemanları ile paylaşılacağından OİBS’te güncel ve ulaşılabilir iletişim bilgilerinizin girilmiş olması önem arz etmektedir.

9.      Öğretmenlik uygulaması (staj) dersi kapsamında bir staj dosyası hazırlanacaktır. Danışman hocalarınız bu konuda size yönlendirme yapacaktır.

Öğretmenlik uygulaması (staj) staj dosyasında bulunması gereken belgeler:

1-Öğretmen adayının uygulama süresince eğitim ve öğretim hayatıyla ilgili gözlemleri, karşılaştığı sorunlar, bunları çözmek için neler yaptığının yer aldığı rapor,

2- Okulda her gün edinilen deneyimlerle ve öğretme becerileri ile ilgili olarak tutulan uygulama günlüğü,

3-Öğretmen adayının anlattığı derslerle ilgili olarak hazırladığı günlük plan (3 adet) ve öğretilen her dersin sonunda öğretmen adayının kendi dersini değerlendirdiği bir rapor,

4- Hazırlanan ya da kullanılan öğrenci çalışma yaprakları, yapılan sınavlar ve bunlarla ilgili değerlendirmeler ve faydalı diğer materyaller.

Pedagojik Formasyon Birimi