2019-2020 Öğretmenlik Uygulaması (Staj) Taahhütname Duyurusu

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE KAYIT YAPTIRANLAR İÇİN TAAHHÜTNAME DUYURUSU VE BİLGİLENDİRME

Başlangıç 10 Şubat – 8 Mayıs 2020 tarihleri arasında MEB'e bağlı ya da özel okullarda ücretli/sözleşmeli öğretmenlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği yapacak ya da halen yapmakta olan öğrenciler ekteki taahhütnameyi doldurarak 3 Şubat 2020 tarihine kadar Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri’ne şahsen ya da posta yolu ile göndermeleri gerekmektedir.

Taahhütname verdikten sonra ücretli/sözleşmeli öğretmenlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği için başvuru yapmasına rağmen ücretli öğretmenlik/Kur'an kursu öğreticiliği çıkmayan veya Taahhüt vermekten vazgeçmek isteyen öğrenciler 6 Şubat 2020 tarihi mesai bitimine kadar Eğitim Fakültesi Öğrenci İşlerine vazgeçtiklerine dair dilekçe yazarak emrah.bag@amasya.edu.tr e-posta adresine ya da 0358 252 62 22 no’lu faks numarasına durumlarını bildirmeleri gerekmektedir.

Taahhütnameyi dolduran öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına/Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurumlarda 10 Şubat – 8 Mayıs 2020 tarihleri arasında ücretli/sözleşmeli öğretmenlik yapacaklarını beyan ve taahhüt etmiş olurlar. Bununla birlikte en geç 15 Mayıs 2020 tarihine kadar ücretli/sözleşmeli öğretmenlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği yaptıklarını belgelemek zorundadırlar (Milli Eğitim Müdürlüğü/İl Müftülüğü Onay Belgesi, SGK Aylık döküm belgesi ve Haftalık ders programı-saati gösterir belge).

Taahhütname veren öğrencilerimiz taahhütname başvurusunda beyan ettikleri belgeleri 15 Mayıs 2020 tarihine kadar belgeleyemedikleri takdirde (eksik süre, eksik belge) Öğretmenlik Uygulaması dersinden devamsız sayılacak ve başarısız kabul edilecektir.

*Ücretli öğretmenlik başvuru ve uygulamaları illere göre değişmektedir. Amasya Üniversitesi olarak belirlediğimiz tarih aralığı formasyon derslerinin yürütüldüğü zaman diliminde (Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) MEB'e bağlı ya da özel okullarda ücretli/sözleşmeli öğretmenlik ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurslarda Kur'an Kursu Öğreticiliği yapıyor ya da yapacak olduklarını beyan edenlerin muafiyet başvurusu dikkate alınacaktır. Eğitim öğretimin başlayacağı 10 Şubat 2020 tarihinden sonra muaf olmak isteyenlerin talebi dikkate alınmayacaktır. Aynı şekilde belirlenen tarihlerde ücretli öğretmenlik yapıyor ya da yapacak olduklarını beyan ederek muaf olma isteğinde bulunanların, herhangi sebeple talebinden vazgeçmeleri durumunda, VAZGEÇME TALEPLERİ DİKKATE ALINMAYACAKTIR. Bu sebeple muaf olmak isteyenlerin bu durumları dikkate alması önemle rica olunur.

Taahhütname dilekçesini indirmek için tıklayınız.